Donkere Muren In Je Woonkamer: Durf Jij Het Aan?

Donkere Muren In Je Woonkamer: Durf Jij Het Aan?

Zijn donkere muren in je woonkamer een trend of meer?

Van donkere meubels en donkere muren tot het plafond aan toe; donkere kleuren zijn de trend van nu. Leuk, al die mooie inspiratiebeelden van perfecte interieurs. Maar hoe groot is deze trend nu eigenlijk echt in onze eigen woonkamers? In veel gevallen merk ik tijdens mijn adviesgesprekken, dat men bang is voor donkere kleuren. Zonde! Of het met lef of een stukje advies of onzekerheid te maken heeft; wij moeten toch eens van die witte muren af. Juist nu de wintermaanden op ons staan te wachten, maar ook juist omdat deze trend op zich al veel meer is dan ‘gewoon’ een trend.

Contrast mag, maar hoeft niet

In de nieuwste trends en woonstijlen zie je bijna niet anders. Donkere en rijke muren in combinatie met dezelfde soort meubels voeren de boventoon. Daar waar we eerder kozen voor contrast in de vorm van een donkere bank met een lichte muur, mag dit nu totaal worden omgedraaid. Donkere meubels kunnen namelijk perfect tegen een donkere muur. Nu hoor ik je denken: “Ja dat mag nu, maar trends veranderen.” Klopt! Mits dit goed is uitgevoerd, maak je het heel tijdloos. Kies bewust voor de kleuren die je gebruikt en voer dit door in andere elementen in je interieur. Denk aan gordijnen in dezelfde tint of schilder bijvoorbeeld een kast, die in je woonkamer voor deze donkere muur staat, in dezelfde kleur. Met een goede basis kunnen zowel lichte als trendkleuren toegevoegd worden.

Donker maakt kleiner – feit of fabel?

Daar heb je hem weer, de vraag die ik maar wat vaak hoor tijdens mijn interieuradviezen. En dé vraag die onlosmakelijk verbonden is met het gebruik van donkere kleuren: “Wordt mijn kamer daar niet te klein van?” Een complete… [lees door]