Gabriëlla (25) Pronto Wonen: ‘Ik dronk het hele glas van de klant leeg’

Gabriëlla (25) Pronto Wonen: ‘Ik dronk het hele glas van de klant leeg’

Gabriëlla van der Laan is 25 jaar en is manager van drie Pronto Wonen-vestigingen. “Het allerleukste aan mijn werk is de diversiteit van mijn taken en het continu bezig zijn met meubels en interieur. Iets waar ik toch wel echt passie voor heb ontwikkeld en waardoor ik gemotiveerd blijf. De afwisseling van de drie filialen maakt mijn werk druk, maar vooral uitdagend.”

“Het grappigste wat ik heb meegemaakt was toen ik verkoopster was in Zoeterwoude. Ik zat met klanten aan tafel zat omdat ze meubels bij ons wilden bestellen. Uiteraard bied je klanten altijd netjes wat te drinken aan tijdens een verkoopgesprek. Onopgemerkt heb ik het hele glas cola van de klant opgedronken. Oeps! Toen de klant mij vroeg of ik dorst had besefte ik pas dat het zijn drinken was. We hebben er samen keihard om gelachen”, vertelt Gabriëlla.

Van vrijwillige stage naar manager

Gabriëlla heeft na de havo de opleiding interieurontwerper en adviseur afgerond. Ze wist toen nog niet precies wat ze zich voor moest stellen bij een baan in de meubelbranche en bedacht toen om vrijwillig een dag stage te gaan lopen bij een woonwinkel.

‘IK BEN VRIJWEL DIRECT ALS WEEKENDKRACHT BEGONNEN’

“Ik ben toen de Pronto Wonen in Zoeterwoude binnengelopen, waar ze het allemaal heel bijzonder vonden toen ik vroeg of ik vrijwillig één dag stage mocht komen lopen. Na een gesprek bij Pronto ben ik stage gaan lopen en vrijwel direct als weekendkracht begonnen. Zo snel als het kon ben ik fulltime in dienst gegaan. Ik merkte dat ik het echt naar mijn zin had en dat interieur en meubels helemaal mijn ding is.”

“Vorig jaar maart ben ik gestart met een nieuwe functie, het managen van drie Pronto-vestigingen. Een enorme uitdaging, maar een eer om te mogen doen.”

Pronto Wonen Gouda

Waarom Pronto?

Pronto onderscheid zich door de mooie afwisseling van accessoires en meubels. “We hebben alles wat een huis een geheel maakt. Bovendien is Pronto heel scherp geprijsd (laagste prijs garantie) en verkopen wij enorm veel uit voorraad, waardoor je de meubels snel in huis hebt.”

“Het allermooiste product vind ik de Romaro woonprogramma. Met woonprogramma bedoelen we dat je er zowel een tafel, salontafel, kast, dressoir en nog veel meer artikelen van hebt. Het is massief teak met staal welke echt een bijzonder mooie uitstraling heeft. Het is grof en onbehandeld teak hout, waardoor het hele programma een robuust karakter krijgt. En volgens mij delen veel klanten deze mening met mij, want het is een heel populair woonprogramma.”