Haal de Beste Planten in Huis ! Tips Voor Elke Woonsituatie

Haal de Beste Planten in Huis ! Tips Voor Elke Woonsituatie

De juiste keuze voor planten in huis

Kamerplanten zijn echt niet meer in huis weg te denken en vormen een blijvende trend in de interieurwereld. En met de uitgebreide keuze is een kamerplant uitzoeken nu makkelijk dan ooit tevoren. In sommige gevallen spelen factoren mee, die heel erg belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste kamerplant. Hoe fijn is het om al een kleine selectie te hebben, waaruit je per woonsituatie kunt kiezen? Ik help hierbij!

Mijn tips voor de beste planten in huis

Er zijn vaak meerdere belangrijke factoren voor het uitzoeken van de juiste planten in huis. Als eerste kijk je natuurlijk naar de juiste lichtintensiteit. Plaats je de plant op een zonnige plek of is er juist vooral schaduw; kies de plant die deze lichtintensiteit aan kan. Tips hierover lees je in een eerder blog van mij.
Behalve dit punt, kunnen er ook persoonlijke situaties zijn waardoor je wel of niet voor een plant moet kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het wel of niet hebben van groene vingers. Of lopen er misschien huisdieren of kinderen in huis? In iedere situatie is het belangrijk dat je juiste keuzes maakt voor een passende plant.

De beste “als je GEEN GROENE VINGERS hebt” plant. 

Planten verzorgen en vooral in leven houden; het klinkt zo voor de hand liggend, maar dat is het lang niet voor iedereen. Herken je dit probleem? Dan zijn planten, die makkelijk te verzorgen zijn, een must. Maar laat daar dan net het probleem zijn. Dit soort planten staat namelijk over het algemeen niet bekend als de “knapperds” onder de kamerplanten. Goed nieuws: de Philodendron Monstera (ook bekend als ‘gatenplant’) is jouw ideale kamerplant

EIGENSCHAPPEN

De Philodendron Monstera is direct te herkennen aan zijn monsterlijke grote groene bladeren. Hoe groter de groene bladeren worden, hoe meer gaten het blad krijgt.
De Monstera is er in veel soorten en maten. Met of zonder mosstok; de Monstera is een echte jungleplant, die mooi staat in elk interieur.

VERZORGING

Water geven: De grond van een Philodendron moet in de lente en zomer licht vochtig blijven. Geef de plant niet te veel water per keer, hier is de plant gevoelig voor. In de winter mag de grond ongeveer een weekje droog aanvoelen. Steek regelmatig een vinger in de grond om te controleren of de grond vochtig aanvoelt. Heb je de Philodendron net geplaatst? Controleer het dan met enige regelmaat. Zo kun je precies voelen, hoeveel water hij nodig heeft.

Sproeien: Hoe meer hoe beter. Vooral klimmende exemplaren met hun luchtwortels worden graag gesproeid. Raadzaam is om minimaal 1x per week te sproeien. Het is goed voor de vitaliteit van de plant omdat het stof verwijdert. Hiernaast zorgt het ervoor dat eventueel beginnend ongedierte wordt verwijderd.

Standplaats: Philodendron soorten doen het prima met minder zonlicht. Vermijd direct zonlicht, vooral het felle middagzonlicht. Plaats deze kamerplanten idealiter 3-4 meter voor een raam op het noorden, 4 meter op het oosten/westen of 5-6 meter voor een raam op het zuiden. Deze afstanden zorgen ervoor dat de kamerplant maximaal 3 uur direct zonlicht ontvangt.

 

Nog meer plant tips? Klik hier !

 

 

 

Tekst: Interieurarchitect Lisa,
Bron: 123planten.nl
Beeldmateriaal: 123planten.nl