Helmer van Profijt Meubel: ‘het is een hele goede toevoeging aan de stad’

Helmer van Profijt Meubel: ‘het is een hele goede toevoeging aan de stad’

Per toeval begon Helmer op zijn zestiende met werken in een woonwarenhuis. Nu, 10 jaar later, is hij bedrijfsleider van Profijt Meubel. “Bij Profijt Meubel vind je meubelen met een heel veel keuze uit diverse stoffen en leder. Je hebt de keuze uit betaalbare kwaliteitsproducten in vele woonstijlen zoals romantisch, klassiek, modern, design of jouw eigen lifestyle”, zegt Helmer

10 jaar geleden

Als jonge man wist hij eigenlijk nooit wat hij nou precies wilde. Hij probeerde van alles uit, totdat de meubelindustrie op zijn pad kwam. “Hier heb ik in eerste instantie nooit bewust voor gekozen, maar voor ik het wist rolde ik het wereldje van de woonbranche in”, zegt Helmer.

Profijt Meubel Gouda
Foto: indebuurt Gouda

Nieuwe winkels

“Ongeveer vier jaar geleden kreeg ik lucht van het feit dat er in Gouda een Pronto Wonen (H&H, Xooon en Superkeukens) zou worden geopend. Ik was er als de kippen bij en solliciteerde meteen.” Toen Helmer werd aangenomen, was de bouw van het pand pas net gestart. Hij was zo blij als een kind! “Ik vond het prachtig om vanaf het begin af aan te helpen bij het opzetten en opbouwen van een nieuwe winkel.” Als snel kwam hij op een punt dat verkopen alleen niet meer genoeg uitdaging bood. “Op dat moment kwam het nieuws dat de Profijt Meubel naar Gouda kwam. Ik heb direct mijn wensen uitgesproken en kreeg de kans om bedrijfsleider te worden.”

‘SOMMIGE KLANTEN ZIJN ZO BLIJ DAT ZE INEENS MET TAART IN DE WINKEL STAAN’

Taart en foto’s

“Sommige klanten zijn zo blij dat ze ineens met taart in de winkel staan om ons te bedanken. Ook sturen veel mensen foto’s om het eindresultaat met ons te delen. Als de meubels eenmaal bezorgd zijn en op hun plek staan, zijn ze zo blij dat we er een klant voor het leven bij hebben. Ze komen dan ook regelmatig terug voor nieuwe spullen of om gewoon een bakje koffie te drinken. Gek genoeg kennen veel mensen Profijt Meubel niet. Misschien ligt dat aan de locatie, of aan het feit dat het allemaal nog vrij nieuw is. Ik hoop dat dat ik op een dag kan zeggen dat we een groot succes in Gouda zijn. En wellicht heb ik over een paar jaar nog een aantal winkels…”

Profijt Meubel Gouda
Foto: indebuurt Gouda

Gouda

“Ik ben geboren en getogen in Gouda, een echte Gouwenaar mag ik wel zeggen. Daarom vind ik het heel leuk dat ik in mijn eigen stad een winkel heb opgezet. Voorheen moesten mensen uit Gouda en omstreken echt de stad uit om op zoek te gaan naar nieuwe meubels. Er was hier simpelweg gewoon te weinig aanbod. Inmiddels zijn bijna alle units van GoStores bezet. Het is echt een heel goede toevoeging aan onze stad. De meubels en accessoires die wij verkopen zijn toegankelijk voor iedereen. Het hoeft niet duur te zijn en je kunt veel meubelen helemaal naar eigen smaak samenstellen”, zegt Helmer. Ook Profijt Meubel geeft je de laagste prijsgarantie op alle meubelen en je kunt snel van jouw aankoop thuis genieten. dit omdat ze het snelleverbaar programma aanbieden. Hiermee heb je binnen vier weken jouw gekozen meubelen in huis.