Keukenprins(es)

Keukenprins(es)

“Ik hou van koken en van lekker eten. Ik hou van gezellig bij elkaar zitten in de keuken. Ik wil lekker veel opbergruimte en genoeg apparaten om voor veel mensen te kunnen koken. Een grote ijskast, een wijnkoeler, een Quooker, een kookeiland en natuurlijk een vaatwasser. Maar de uitstraling van de keuken moet ook aansluiten bij mijn interieur. Het liefst lees ik in de keuken en kijk ik er televisie, terwijl ik Nespresso koffie drink uit Instagram-waardige kopjes. O ja, mijn vriezer is ook zelfreinigend en mijn stoomoven komt op ooghoogte. Wat voor keuken zou u adviseren? Ben ik nog iets vergeten? Geeft u als keukenverkoper alstublieft verlichting in de ongrijpbare wereld van de keukens!”

 

Steeds geavanceerder

Deze bovenstaande foto van de eenvoudige keuken is wat gedateerd, toch verbindt het houten eiland de keuken en kamer met elkaar.
De huidige apparatuur is door de populariteit van de kookboeken en kookprogramma’s en de voortschrijdende techniek steeds geavanceerder geworden. De toepassing van wand-tot-wandoplossingen zorgt voor veel opbergruimte. Een trend, die al langer erg gewild is in keukenland.

Eén geheel of juist niet?

Het repeterend gebruik van hout in het keukeneiland van de foto hierboven en de wandkasten in combinatie met de witte kubistische vormgeving geven de keuken iets futuristisch.
De ergonomie van de keuken is redelijk bewaard gebleven. De meeste handelingen bevinden zich in een driehoek; koken, spoelbak, koelkast. De overgang naar wonen is geaccentueerd door de vloerbedekking in het woongedeelte, dit is een nieuwe trend genaamd “Zoning”.
Het is niet per se noodzakelijk om die scheiding te maken. Eén ruimte, die is ingericht met verschillende functies uitgevoerd in een gelijkwaardige afwerking of materiaalgebruik, zorgt weer voor een verbindend effect.

 

Kies je het kookeiland in één kleur, samen met de spoelbak en kraan? Het blad is of heel dik of juist flinterdun. Keukens in één kleur zijn makkelijk te combineren met trendy kleuren. Maar ook vasthouden aan de minimalistisch look is mogelijk. Deze uitstraling is rustgevend, werkt ook weer ruimte gevend en versterkt bovendien het loftgevoel.