Martijn (32) werkt bij Super Keukens: ‘Ik ben geen standaard verkoper, ik maak er een feestje van’

Martijn (32) werkt bij Super Keukens: ‘Ik ben geen standaard verkoper, ik maak er een feestje van’

Martijn Lodder (32) is een verkoper in hart en nieren. “Ik werk nu bijna vier jaar bij Super Keukens”, vertelt Martijn. “Ik probeer er altijd een feestje te maken en doorbreek daarmee het stereotype verkoper.” 

“Ik werkte vier jaar geleden in Zoeterwoude, maar toen dat bedrijf failliet ging moest ik op zoek naar een andere baan. Ik kwam al snel de vacature voor verkoper bij Super Keukens tegen. De gesprekken gingen goed en ik vind het ook erg leuk dat het een familiebedrijf is”, vertelt Martijn.

Super Keukens Gouda

Lekker geintjes maken

“Ik was nog niet heel bekend met het Goudse volk, maar ik kan nu wel zeggen dat het mijn type mensen zijn. Je kunt een geintje met ze maken en het is allemaal niet zo serieus. Daar houd ik van.”

Van een keukenverkoper mag je natuurlijk verwachten dat ze zelf een prachtig exemplaar hebben… “Ik heb een L-vormige hoogglans keuken in de kleur magnolia. Maar deze hadden we al voor ik hier werkte. Ik word hier natuurlijk elke dag geconfronteerd met de nieuwste snufjes en zou dan ook best een nieuwe keuken uit kunnen zoeken.”

Super Keukens Gouda

Meest verkocht

Durven mensen uit Gouda en omgeving gewaagde keuzes te maken als het gaat om hun keuken? “Nee, niet echt. Het is veel wit met een zwart blad. Maar elke klant is anders en dat maakt het juist ook heel erg leuk. Ik heb laatst wel een blauwe keuken verkocht.”

‘Elke millimeter telt’

Het allerleukste aan het verkopen van keukens vindt Martijn het adviseren van de klanten. “Bij een keuken telt elke millimeter. Soms komen mensen met ideeën die gewoon echt niet kunnen of niet verstandig zijn om te doen.”

Super Keukens Gouda

“Zo heb ik hier de afgelopen drie maanden met een man aan tafel gezeten. Hij had een vast budget in zijn hoofd en wilde dat alles daarin zou passen. Dat was lastig, maar na drie maanden heeft hij uiteindelijk de knoop doorgehakt. Ik denk dat hij hier minstens vijf keer geweest is, elk klein detail hebben we besproken.”

Collega’s zijn familie

Volgens Martijn maken collega’s zijn werk het allerleukst. “Ik kan met iedereen lachen en er hangt een ontspannen sfeer. Ik zit hier echt op m’n plek.”

Super Keukens vind je bij de Go Stores in Gouda en is zeven dagen per week geopend. Ben jij op zoek naar een nieuwe keuken en wil je zeker zijn van het advies van Martijn? Maak dan online een afspraak >>>